среда, 12. мај 2010.

Колико кошта место у Нојевој барци?!

Ако се неко икад питао колико особа се може сместити у Нојеву барку, нека погледа слику (приказ фреске у цркви у Котражи). Генерални заступник Шкоде за Србију успео је да "купи" карте за своју породицу и себе!

Очигледно да многи још увек мисле да се спасење може купити новцем.


Иако СПЦ има више него јасне ставове, човек у њој прави грешке...

5 коментара:

  1. Ma jok, nego popovi uzimaju debeo keš. :-D Od svih silnih grešnika, izgradiše se onoliki konaci po crkvama koje su u teškim zabitima, tj. gde vuk poštu nosi. :-)

    ОдговориИзбриши
  2. Jao, znam ovo, genijalno je.
    U čamcu su, pored Sv.Nikole ktitorova bivša i sadašnja žena,kao i deca iz oba braka.
    Ne bi ja seo u čamac pored bivšeg muža svoje sadašnje žene da mi platiš!

    ОдговориИзбриши
  3. I onako smo duboko zagazili u neukus.
    Ne slazem se sa zadnjom recenicom.
    SPC izgleda nema vise nikakve stavove po pitanju bilo cega, osim: "Ma sta je problem ako dobro platis..." Pa odakle bi vladike vozile tako dobre automobile da nije generalnih i drugih zastupnika...

    ОдговориИзбриши
  4. РЗ, конаци су једно, ма где они били, а ово је ипак нешто сасвим друго... Замисли вернике који уђу у цркву и стану пред ту икону. Крстиће се, у сваком случају, кад виде:-)

    Кајзеру, у првој верзији сам то и написала (бивша и садашња), али ипак постоји и друга прича, према којој је једна дама супруга, а друга ћерка, тако да ипак у тексту остаје породица, а они већ знају ко ће до кога у тај чамац;-)

    pparadiso, и даље сматрам да су сви ставови исправни, а то како их интерпретирају поједини свештеници, владике... то је друга прича.

    ОдговориИзбриши
  5. Анониман22. мај 2010. 11:10

    Бар су лепо испали!
    Свака част мајстору;-)

    ОдговориИзбриши