субота, 27. фебруар 2010.

У беспућу...

У прошлости која се не враћа, будућности која не долази, садашњости која измиче и бежи. У нетражењу разлога и неналажењу истине. У другом времену, а на потпуно истом месту. У неискреном осмеху и погледу који открива и скрива многе ствари. У добронамерним саветима и неодобравањима. У испуњењу туђих, а не својих очекивања. У питањима која нису никад постављена и одговорима који нису добијени. У грешкама и губицима. У привидном савршенству. У туђим, а не својим очима. У селективним сећањима, и погрешним проценама. У новим данима и истим ноћима. У неприхватању нечега што личи на истину. У испуњеном времену и празним мислима. У проласцима и заобилажењима. У променама које ништа не доносе. У безуспешним покушајима. У простору који људи не мењају. У новим лицима која се смеју. У старим лицима која не схватају.

8 коментара:

  1. Pokusao sam sinoc da ostavim komentar, ali ne znam sta mu se desilo :)
    Pa samo da se ponovim onda - lijep tekst, nepodnosljivost i besmislenost zivotne svakodnevice tako kratko i koncizno receno. No, kao optimista, ne bih se slozio da sve jeste i da mora biti tako crno

    ОдговориИзбриши
  2. Zanimljivo napisano, sve u kontrastima. Imam jednu veoma, veoma sličnu pesmu. Podsetila si me. :-)

    ОдговориИзбриши
  3. Хвала вам на коментарима. Не бих додатно појашњавала овај пост. Углавном, део мисли сам успела да искажем на овај начин...

    Списатељице, хвала! :)

    Стефане, не знам шта се догодило са коментаром. Мада, правила сам неке измене, не знам да ли је то утицало, не би требало. Да ли је све црно само тренутно или трајно, још увек не знам.

    РЗ, ако је песма веома слична, и наравно ако је доступна, волела бих да је прочитам:)

    ОдговориИзбриши
  4. Mergrey, nisam je publikovala do sada, negde je u raznoraznim zabeleškama. Ako ceniš da vredi da je tražim, potražiću je, reci.

    ОдговориИзбриши
  5. Да РЗ. Ценим да вреди да је тражиш, наравно ако си у могућности да је пронађеш.

    ОдговориИзбриши
  6. Okay dušo, pronaći ću je i objaviću je na blogu za 2 nedelje, kad se blog vrati sa odmora. Ako ti je predugo da čekaš, poslaću ti je na mail u međuvremenu. Šta želiš?

    ОдговориИзбриши
  7. Ако је блог на одмору, пошаљи ми на мејл. Хвала :)

    ОдговориИзбриши