понедељак, 14. децембар 2009.

Denise Hale is a true original!

Она је најпознатија и најгламурознија особа у Сан Франциску. Пријатељ многих краљева и оних који су краљевске крви. Подржава бројне фондације и редовно посећује познанике широм света. “She knows everyone, and everyone knows her”, можда је реченица која је најбоље описује.О њој пишу многи, али највише они који је уопште не познају:) Како сама каже, представља енигму за већину људи, а разлог томе налази у свом пореклу.
Рано детињство је провела у Београду, а њени преци су из околине Крагујевца. Живот је води у Рим, Париз, затим у Сан Франциско, и а то на крајње неуобичајен начин.
Свом пореклу приписује другачији начин размишљања, нарочито у поређењу са људима који, као и она, на неки начин воде привилегован живот.
Воли друштвени живот који има, али ипак цени вредност самоће и присуство једног или два пријатеља.
Пре неколико година, Дениз Хејл је посетила Србију. Постојање Универзитета у Крагујевцу са 11 факултета је било право изненађење за њу. Убрзо затим је, у сарадњи са Фондацијом Престолонаследника Карађорђевић, доделила стипендије студентима са тог Универзитета. Сада је то већ традиција.
У мају 2007. упознала сам госпођу Дениз Хејл. Била је све оно што не очекујете од особе који води најгламурознији и најлуксузнији живот који можете да замислите.
Скромност какву ћете ретко код кога уочити :)
Подсетила ме на Киплингову песму и стих који се у овом случају може схватити буквално
"Ако можеш да се помешаш са гомилом и сачуваш своју част,
Ако можеш да општиш са краљевима и останеш скроман..."

3 коментара:

  1. Slažem se, veličina velikih i jakih ličnosti je u vrlini koja je tako retka, dragocena: skromnosti.

    ОдговориИзбриши
  2. Kontroverzna osoba. Procitala sam u nekom inrvjuu je rekla da nema nikoga od rodbine u Srbiji, a ona upravo ima rodjenog brata u Beogradu, od istog oca i iste majke, i bratanicu koja je po liku ista ona, ali ona njih nece da vidi a i izgleda smatra da oni za nju ne postoje. Ali ja znam da su i taj njen brat i bratanica veoma fini i pristojni ljudi, visoko obrazovani, kulturni i u svakom pogledu su ljudi na svom mestu. Cudno je da ona ne oseca potrebu da ih poseti i vidi kada dolazi u Beograd. Ipak je to kod nje sve nekako veoma cudno.

    ОдговориИзбриши
  3. Нисам чула за то. Онолико колико знам, и колико ми је представљено, она нема никога у Србији.

    Ипак, све је могуће, па и то.

    ОдговориИзбриши